Zatloczony strasznie tramwaj, wszytskie miejsca zajete , pelno ludzi stoi.
Na przystanku wsiada starsza kobieta, przeciska sie przez mase ludzi i probuje znalezc jakies miejsce. Oczywiscie ich nie ma wiec staje przy jednym z siedzien. Zauwaza ,ze jest ono zajete przez studenta sluchajacego walkmana.( w duzych miastach jest ,, zwyczaj" ustepowania miejsc starszym osoba i przewaznie jest to przestrzegane). Babcia chcac zasygnalizowac,ze chetnie skorzystala by z takiej przyjemnosci glosno kasznela. Student nawet sie nie obrocil ,tylko dalej patrzyl w szybe , wlewajac muzyke do swych uszu. To nie zrazilo babci- torba z zakupami, ( niechcaco

) uderzyla studenta w nogi. Ten nic. Babcia podjela 2 i 3 probetorby i w koncu sie udalo. Student wyciagnal sluchawki z uszy, obrocil sie i rzekl :
- Czy chce Pani Usiasc?
-Tak , jesli mozna - Pewnym tonem odpowiedziala Babcia
- A czy ma Pani Żylaki- spytal student
- No wie pan, co za pytanie, oczywiscie ,ze mam - odp oburzona kobieta
- A widzi pani, a ja nie chce miec- odp student, zalozyl sluchawki i sluchal dalej..
Łowi facet ryby w stawie. W pewnym momencie zlapal na haczyk zlota rybke. Ta rzekla:
- Pusc mnie dobry czlowieku , a spelnie Twoje zyczene.
- Puszcze Cie rybko, lowie sportowo, co zlapie wypuszczam, nie musisz spelniac moich zyczen- rzekl rybak
- No ale okazales serce spelnie jakies, moze chcesz miec przepiekna wille z najlepszymi rzeczami w srodku- spytala rybka
- NIe , dziekuje juz taka mam
- To moze najlepszy, sportowy samochod?
- NIe, to takze mam
- To moze super kobiete, ktorej Ci wszyscy beda zazdroscic
- NIe , taka juz takze mam...
- To moze ja zrobie tak, zebys mial sily sie z nia kochac 10 razy dziennie, bedziesz jak Cassanowa?- spytala zrezygnowana rybka
- Hmm..nie wiem czy ksiedzu wypada...