pachol napisał(a):
Misza napisał(a):
Nie wiem gdzie to miałem napisać ale temat dotyczy również naszego prezesa.
Za nami wybory do parlamentu europejskiego. Wynik pokazał, że rządzącym w tym klubie już długo czasu nie pozostało i to od nas będzie zależało czy dalej to dziadostwo zostanie czy przyjdą nowi (starzy) gdzie dzięki tym ludziom, którym zależało na ZL byliśmy tam gdzie powinniśmy być. Tak więc warto przemyśleć to też będzie miało znaczenie w kwestii bycia naszego ukochanego Zagłębia. W naszym województwie wygrało PO, a w naszym powiecie wygrało PiS. Sprawa jest otwarta. Wszystko w naszych rękach!!!
Co prawda to prawda. Jak nigdy podpisuje sie pod tym postem.
Jednoczesnie zastanawia mnie co ludzie maja w glowach glosujac na PO? Tak bezczelnego rzadu plujacego ludziom prosto w twarz chyba nie bylo nigdy a ludzie dalej wierza rudemu klamcy..
Widzisz jak jest źle i dzieje się bardzo źle to ludzie potrafią się zjednoczyć

Zastanawia Cię dlaczego ludzie głosują na PO???
Spróbuje odpowiedzieć.
Nie wiem czy widziałeś mapę głosowania naszego kraju. Polska jest podzielona na dwie partie PiS/PO. Wschód i środkowa Polska jest za PiS-em, zachód i północ większość za PO.
Kiedy po raz pierwszy wybory wygrało PO (po rządach PiS) bardzo dużo ludzi osiągnęło swój byt (dorobiło się, wybiło, znalazło pracę dzięki kolesiom PO m.in. w KGHM), zaczęli żyć jak pączki w maśle. Jest ich bardzo dużo, bardzo. To, że tak się stało to tylko i wyłącznie dzięki poprzedniej partii rządzącej (PiS) po której weszli na gotowe.
Teraz Ci oto ludzie, którzy głosują na PO to tylko i wyłącznie bogaci, zamożni, mający pieniędzy jak lodu i nic więcej.
Tych biedniejszych jest nieco mniej. Ale chcą to zmienić. Tak jak ja. Dlatego będę głosował za taką partią, która depcze po piętach PO bo ma szansę ich fredzelek z tego kraju. Nie ważne czy to będzie PiS, SLD, Solidarna, N.P...
Jest szansa na lepsze czasy dla nas i naszego ukochanego klubu.