Lechuiii - jestem jak najbardziej za;
okresl jasne zasady i mysle, ze dojdziemy do porozumienia - temat zaloz w HP lub dziale technicznym; To forum jest dla ludzi, kazdy ma prawo do dyskusji, propozycji - wszystkie zostana wziete pod uwage.
johny_b - jasne ze ja widze roznice:
miedzy innymi dlatego horacys dorobil sie szczegolnego tytulu trolla - by mogl byc jednoznacznie identyfikowany przez obecnych czy nowych uzytkownikow forum;
miedzy innymi dlatego tez, ze widze roznice juz z nim nie dyskutuje w mysl zasady nie karmic trolla;
miedzy innymi dlatego tez nie znizam sie do jego poziomu bo wiem, ze nie mam szans zeby go zrozumiec i mam swiadomosc, ze doswiadczenie w tym co robi posiada wieksze zeby mnie pokonac

jak sam trafnie zauwazyles jest to typowy przyklad dziecka neostrady, trolla ktory nie czujac odpowiedzialnosci za slowa nie zwaza na ton swoich wypowiedzi - a do dyskusji z nim nikt nie zmusza.... a jednak sa tacy ktorzy wiedzac to wszystko ja podejmuja.
Jezeli chodzi o szpilke w postaci "byle jak" to mimo, ze jestes juz z nami od 3 lat (oficjalnie) to ani razu nie widzialem z Twojej strony (i innych) zainteresowania poprawieniem tej sytuacji - mam chocby na mysli zasilenie szeregow moderatorow. Sadzisz ze sie nie nadajesz? Chyba nie - bo wymagasz i potrafisz oceniac innych. Powiesz ze nie masz czasu? No tak, to mogloby determinowac byle jakosc. Wiec dlatego do nas nie dolaczasz? To co? I my powinnismy zamknac forum na cztery spusty? Czekaj... juz taki pomysl byl wdrozony - biorac pod uwage ostatnie fakty - dwukrotnie. No i kolko sie zamyka - wszyscy beda szczesliwi bo zamknie sie buzie kibicom (minimum jednemu trolowi i 2222 uzytkownikom).
I na koniec pewnie skrucha ktora chcesz uslyszec - tak, ja w swoim imieniu moge powiedziec, ze chcialbym zeby to forum wygladalo inaczej, lepiej, mialo lepszy marketing, wiecej uzytkownikow, wiecej dyskusji (wiekszy budzet?) . I z bolem serca musze przyznac, ze rak do pracy brakuje (jak juz wyzej o tym wspominalem). Mimo to jest grupa fanatykow, ktora poswieca swoj czas (i w zasadzie pieniadze) abys i Ty mial sie gdzie wypowiadac. Ale widze, ze ani pomoc, ani docenic tego nie umiesz zarzucajac im bylejakosc (wszystko to przez pryzmat jednego horacysia) - tym samym dolaczasz po czesci do grona takich ... ktorzy tylko narzekaja.